Vodopad Skakavac prašuma Perućica

Jednodnevni izlet

120,00 eura

Broj noćenja
0/5
Additional price per night
20,00 Eura
Broj obroka
1/5
Sendvič. voda, sok čokoladica. voće
uključeno u cijenu
Discounts for larger groups
8/10
po dogovoru

Vodopad Skakavac i hiking kroz prašumu Perućicu

Dugo smo čekali na ovaj aranžman. Posjeta vodopadu Skakavac od sada je dostupna za rezervisanje. Jedinstveno mjesto u centru najveće prašume u Evropi, mjesto gdje se najbolje može doživiti i osjetiti snagaprirode u odnosu na ljudsku. Dobrodošli ste da nam se pridružite u najuzbudljivijoj avanturu u nacionalnom parku Sutjeska.

Zamolićemo Vas da najdalje do 09:00h budete u našem centru na Tjentištu ( Green Villas ) gdje Vas čeka piće dobrodošlice i upoznavanje sa našim vodičem.  Nakon upoznavanja i zaduživanja lanč paketa, našim terenskim vozilima krećemo put prašume Perućice.

Očekuje nas 30 minuta off road vožnje do naše prve destinacije za danas – Vidikovac Dragoš Sedlo. Sa vidikovca se pruža nevjerovatan pogled na okolne planine ( Maglić, Volujak, Zelengora ) kao i na veći dio prašume Perućice i vodopad Skakavac. Posle vidikovca vraćamo se na glavnu cestu i  krećemo ka ulazu u samu prašumu. Odmah nakon što zakoračimo u prašumu čekaju nas nevjerovatni prizori. Ogromna staba od preko 50 metara bujan biljni svijet i onaj osjećaj zadovoljstva što ste izabrali ovaj aranžman. A tek je početak,

Naš današni cilj je vodopad Skakavac – dragulj prašume Perućice i vjerovatno najgrandioznija lokacija u NP Sutjeska. Sam vodopad veliki je izazov za naučne istraživače, a sve više i za turiste i avanturiste iz svih krajeva svijeta. Rijetki su oni koji su imali tu sreću da se upoznaju sa možda i najljepšim vodopadom Bosne i Hercegovine. Sam vodopad visok je preko 75 metara i  sa svojim stalnim vodotokom, ( za razliku od nekih poznatih u BiH i Balkanu, koji nemaju stalni tok ) najviši je na ovim prostorima. 

Kod samog vodopada Skakavac planiran je ručak i odmor uz nezaobilazno fotografisanje nakon čega nastavljamo dalje kroz prašumu nazad do Tjentišta i glavnog puta gdje nas čeka prevoz nazad do našeg centra. 

Za ovaj aranžman neophodna je adekvatna obuća zbog klizavog terena tako da planirajte gojzerice ili obuću preko zgloba. Predhodno iskustvo nije potrebno jer  cijelo vrijeme uz vas su naši vodiči tako da nema straha od bilo čega. Ruta je pogodna za sve osobe između 7 i 65 godina. 

Napominjemo da je samostalan ulazak u prašumu Perućicu STROGO ZABRANJEN i da je neophodno rezervisati vodiča za avanturu kroz Perućicu

Meeting location
Vrijeme polaska
Molimo vas da budete na lokaciji do 09:00h
Vrijeme povratka
oko 17:00 h
The price includes
U cijenu nije uključeno
Notes

The minimum number of participants for the implementation of the arrangement is 4 people

– Minimalna preporučena starost učesnika je 7 godina.

– Prethodno iskustvo nije potrebno.

– Cijene su izražene u evrima, po osobi. .

– Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.

– Zadržavamo pravo procjene da li osoba ima minimum fizičke spremnosti za ovaj aranžman.

– Popusti za grupe 4+

* NEMA SKRIVENIH TROŠKOVA

* Note for the menu:

Vegetarian food, food that excludes certain foods and similarly please order before starting the arrangement.

 

Let the adventure begin, see you at Tjentište.

your zelengora.ba team

Tvoja avantura ljeta 2022 - NP Sutjeska i prašuma Perućica

Zašto je prašuma i vodopad skakavac

Top destinacija 2022

Budite jedni od rijetkih koji će posjetiti dragulj prašume Perućice – vodopad Skakavac.Zavirite u još  neistražene predjele najveće prašume Evrope i doživite NP Sutjeska na poseban način. 

pogledajte naše ostale

Top preporuke za 2022 godinu

Rafting

Osjetite adrenalin na najvišem nivou do sada, izaberite rafting Tarom i prepustite se valovima naše ljepotice.

Hiking

Dovoljno je reći ” idem do jezera u obliku srca”

Planinarenje

Pogled sa vrha Bosne i Hercegovine samo je za odabrane. Vrhovi su opet u modi.

Hiking

Jezera Gornje i Donje bare kao jedan od simbola Zelengore ostaviće vas bez daha. Jednostavno Zelengoru vodimo pod kategorijom ” OBAVEZNO”