Jahanje konja, Orlovačko i Jugovo jezero

Višednevni aranžman sa jednim noćenjem

200,00 eura

Broj noćenja 1
1/5
Dodatna cijena noćenja ( 2 noć )
20,00 Eura
Broj obroka 5
5/5
Svi obroci u toku boravka
uključeno u cijenu
Popusti na veće grupe
5/5
po dogovoru

Jahanje konja, Orlovačko i Jugovo jezero.

Jahanje konja na Zelengori najtraženija je informacija u poslednjoj sezoni koja je iza nas i upravo zbog toga odlučili smo da u našu ponudu uvrstimo ovu avanturu. Sticanje novih vještina i upoznavanja sa ovim plemenitim životinjama posebno je iskustvo. Ako tome dodamo i nepregledne ljepote naše ljepotice Zelengore onda je ovaj aranžman upravo za Vas koji čitate ovo. 

Dan 1.

Aranžman počinje vašim dolaskom u naš centar na Tjentištu ( Green Villas Tjentište ) gdje se upoznajemo i sa našim vodičem dogovaramo plan za danas.

Nakon raspremanja i zaduživanja apartmana našim terenskim vozilima krećemo ka našoj finalnoj destinaciji destinaciji za danas, a to je Pašina poljana na Zelengori. 

Terensko jahanje je prava avantura za sve – djecu i odrasle, mlade i stare, jahače i one koji će to tek postati. Povedite svoju porodicu, prijatelje, partnera ili dođite sami i otkrijte čari jahanja konja na našoj i vašoj ljepotici Zelengori.

 

Obilazićemo najljepše predjele Zelengore, njene veličanstvene vidikovce, jahaćemo šumskim stazama i proplancima, i vjerujte da ćete doživiti jedinstvene trenutke.

Sve staze koje ćemo posjetiti na Zelengori su dostupne i za početnike, koji prije polaska na stazu dobijaju kratku obuku potrebnu za jahanje na terenu, a vodič cijelo vrijeme ide takođe sa vama.

Na današnjem izletu kao i na svim ostalim obezbjeđen je obrok u vidu lanč paketa koji je sasvim dovoljan da nas drži sitim do povratka u naš centar na Tjentištu i večere.

Povratak nazad na Tjentište gdje nas čeka topla domaća večera i topao tuš koji će nam dobro doći posle današnjeg planinarenja. Veče možete provesti u našem predivnom dvorištu uz bazen ili logorsku vatru. Uglavnom po slobodnom izboru. 

U objektu je obezbjeđena slobodna brza Wi-Fi mreža , a imamo i dva dnevna boravka sa TV gdje možete pogledati utakmicu, film i sl. 

Dan 2.

Ustajanje je planirano oko 08:00h , neizbježna kafa ili čaj ( espresso, domaća ) u našoj oazi mira, planinski doručak i pakovanje za novu avanturu. U međuvremenu sa našim današnjim vodičem se upoznajemo sa glavnim karakteristikama današnjeg izleta , smještamo se u naš prevoz i krećemo u novu pustolovinu . Ovoga puta idemo na drugu stranu Zelengore prema njenim biserima Orlovačkom i Jugovom jezeru. 

Veliki dio planine Zelengore ima karakter planinske visoravni s koje se uzdižu planinski grebeni, a posebnost joj daju lednička jezera poznata još kao “gorske oči”

Orlovačko jezero na koje vas vodimo jedno je od najljepših ako ne i najljepše od svih jezera naše ljepotice Zelengore i zajedno sa Jugovim jezerom koje se nalazi u neposrednoj blizini ( 1km ) čini jednu fino ukomponovanu prirodnu cijelinu u kojoj ćete zasigurno uživati cijeli dan.

Dužina jezera je oko 350 m, širina oko 100 m, a prosječna dubina oko 5 m te kao takvo idealno je za kupanja u ljetnim mjesecima, tako da vam preporulujemo da obavezno ponesete kupaću opremu na ovaj izlet.

Istočno od jezera se izdižu vrhovi Orlovac i Orlovača, jugoistočno Bregoč (2014 m), južno Stog (1821 m) i sjeverno Ljeljen (1765 m) Uz dogovor sa vodičem postoji mogućnost da zajedno penjemo neke od vrhova u blizini jezera.

Najviši vrh Zelengore Bregoč (2014 m),  je smješten u središnjem dijelu masiva pa se s njega pruža lijep pogled na sve vrhove planine.

Uspon od jezera do Bregoča traje oko 2h u jednom pravcu, pa dok se dio grupe kupa i uživa na Orlovačkom jezeru zainteresovani za planinarenje mogu uz dogovor sa vodičem popeti vrh Zelengore.

Na jezeru je obezbjeđen obrok ( Domaći sendvič, čokoladica, voda, voće )

Posle cijelodnevnog obilaska jezera i uživanja na Zelengori vraćamo se u naš centar na Tjentištu gdje nas čeka topla večera nakon koje se vaš aranžman završava. 

Naravno ukoliko želite produžiti vaš aranžman sa još jednim noćenjem u našim vilama potrebno je samo da kažete vašem domaćinu i bez problema ćemo produžiti. 

Vidimo se na Tjentištu. 

Vaša zelengora.ba ekipa

Lokacija okupljanja
Green Villas Tjentište ili po dogovoru
Vrijeme polaska
Molimo vas da budete na lokaciji do 09:00h
U cijenu je uključeno
U cijenu nije uključeno
Sadržaj i napomene

Dan 1. Dolazak u naše vile na Tjentištu, Izlet, lanč paket, večera i noćenje.

Dan 2. Doručak, izlet, lanč paket, ručak, kraj aranžmana.

  • Minimalan broj učesnika za realizaciju aranžmana je 4 osobe
  • Minimalna preporučena starost učesnika je 7 godina.
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Cijene su izražene u evrima, po osobi. .
  • Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
  • Zadržavamo pravo procjene da li osoba ima minimum fizičke spremnosti za ovaj aranžman.
  • Popusti za grupe 4+
  • NEMA SKRIVENIH TROŠKOVA

 

*Napomena za jelovnik:

  • Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka aranžmana.
 

Neka avantura počne, vidimo se na Tjentištu.

Vaš zelengora.ba tim

Lokacija okupljanja