Rafting na Tari

Rafting bez noćenja

60,00 eura

Broj noćenja
0/5
Dodatna cijena noćenja
20,00 Eura
Broj obroka
1/5
Domaći ručak posle raftinga ( predjelo, glavno jelo, salata, desert )
uključeno u cijenu
Popusti na veće grupe
8/10
po dogovoru

Rafting na Tari

Rafting na Tari jedna je od najuzbudljivijih avantura koju možete doživjeti u Bosni i Hercegovini.

Rafting ovom kristalno čisom rijekom koja teče kroz najdublji kanjon Evrope pogodan je za sve generacije. Ako želite doživjeti ovu nezaboravnu avanturu, zelengora.ba organiziraje svakodnevne rafting spustove niz Taru sa uključenim domaćim ručkom nakon samog raftinga.

Po dolasku u naš kamp, instruktori će vas upoznati s opremom i sigurnosnim mjerama koje treba poštovati za vrijeme raftinga. Nakon kratke obuke o tehnikama veslanja i ponašanja u rijeci, krećete na svoju nezaboravnu rafting avanturu. Slijedi prozivanje grupa i ukrcavanje u naše off road džipove koji će nas veoma atraktivnim šumskim putem dovesti do početne tačke raftinga.

Tokom raftinga, uživaćete u prekrasnom krajoliku dok prolazite kroz smirujuće dijelove rijeke Tare, a na dijelovima gdje je Tara najbrža vaš adrenalin biće na maksimumu. Upravo taj osjećaj adrenalina i uzbuđenja koji ćete doživjeti dok prolazite kroz brzake, sigurno će vas ostaviti bez daha i to je jedno nezaboravno iskustvo koje će vam ostati upamćeno za cio život.

Najatraktivnija dionica rijeke Tare ( Brštanovica – Šćepan Polje – Bastasi ) kojom radimo rafting duga je 25 kilometara i zavisno od doba godine rafting traje između 2,5 sata ( april i maj ) pa sve do 4,5 sata u ljetnom periodu kada su i zaustavljanja u plažnim barovima i usputnim odmaralištima češća.

Nakon par sati raftinga dolazimo do našeg kampa na Drini  gdje vas čeka topla voda i tuš , a sve ovo zakružićemo sa  tradicionalnim domaćim ručkom posle raftinga. ( domaća vruća čorbica, domaći hljeb, teletina ispod sača, salata i domaći kolači ) Uživajte u prekrasnom pogledu sa naše terease dok se opuštate i ispunjavate svoje želuce ukusnom domaćom hranom. Nakon ručka, imate još nekoliko sati da se opustite i uživate u prekrasnom krajoliku  Možete se prošetati i istražiti okolinu ili jednostavno sjesti i uživati u prekrasnom ambijentu našeg restorana na obali rijeke Drine. 

Napomene:

  • Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se možete priključiti postojećoj grupi.
  • Minimalna preporučena starost učesnika je 8 godina
  • Rafting iskustvo vam nije potrebno
  • Svi naši aranžmani se mogu dodatno produžiti, kombinovati sa drugim aranžmanima.
  • Cijene su izražene u evrima, po osobi.
  • Obavezno sa sobom ponijeti ličnu kartu ili pasoš
  • Biti na dogovorenoj lokaciji najkasnije do 10:00h
  •  

Često postavljanja pitanja

Trajanje sezone ? Od 01.04 do 15.10

Kada je najbolje vrijeme za rafting? Sve zavisi od vaših želja. U aprilu , maju i sve do sredine juna voda je brza sa mnogo aktivnih brzaka i tada je rafting najuzbudljiviji ali i vrijeme spusta traje manje u odnosu na ostatak godine kada je voda manja, a samim tim i spust traje duže. Ljetno vrijeme idealno je za sve one koji žele u potpunosti da se opuste i uživaju u prirodi, Tari i raftingu.

Kojim danima mogu na rafting? Rafting organizujemo svaki dan od 01:04 pa sve do 15.10 kada je kraj sezone. Preporučujemo vam radne dana jer je gužva znatno manja , a radnim danima imamo i znatno niže cijene raftinga.

Lokacija okupljanja
Green Villas Tjentište ili naš centar na Bastasima
Vrijeme polaska
Molimo vas da budete na lokaciji do 09:00h
Vrijeme završetka aranžmana
oko 18:00 h
U cijenu je uključeno
U cijenu nije uključeno
Lokacija okupljanja
Green Villas Tjentište ili naš centar na Bastasima
Vrijeme polaska
Molimo vas da budete na lokaciji do 09:00h
Vrijeme završetka aranžmana
oko 18:00 h
U cijenu je uključeno
U cijenu nije uključeno
Galerija